6 Eylül 1922 Gönen’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı.

Eylül 06, 2018

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlandı. Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmasında Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar; ”Güzel gönenimizin en mutlu günlerinden biri olan kurtuluş coşkusunudoyasıya yaşayan saygıdeğer hemşerilerim;

Bugün; Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini, hep birlikte yaşadığımız tarihi günlerden biridir.
Günümüzden tam 96 yıl önce Misak-i Milli sınırları içerisinde kahraman ecdadımız ölüm, kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmanlardan temizlediler. Şehrimiz oldukça zengin kültürel ve tarihi mirasa sahiptir. Asepsus ve Artemea gibi tarih boyunca çeşitli medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır.

Milli irademizi ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, 6 Eylül Gönen’in düşman işgalinden Kurtuluş Gününü kutluyor.

Milli irademizin demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yaşadığımız bugünlerde, devletimize sahip çıkan ve bedelini canlarıyla ödeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi, gazilerimizi, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum” dedi.