Termal kaynaklar dünyaya açılıyor.

Ekim 02, 2019

Gönen Kaplıcaları, 56 ülkeden 300'ü aşkın yabancı ve 250 yerli katılımcıyla Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Güre'de gerçekleştirilen "4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi"nde yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtıldı.

Türkiye'nin sağlık turizmindeki yerini daha ileriye taşıyarak, tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen "Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi"nde Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Gönen Belediyesi, Edremit Belediyesi, Sındırgı Belediyesi tarafından çeşitli tanıtım sunumları gerçekleştirildi.

Balıkesir'in termal sağlık turizmindeki potansiyelini dünyaya tanıtmak için program kapsamında; Gönen, Sındırgı, Ayvalık, Edremit ve ilçelerinde termal turizm merkezlerine ve termale uygun alanlara geziler düzenlenerek tanıtımlar gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan Yrd. Mehmet Yılman'ın katıldığı 4. Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi'nin başında katılımcılara, İngilizce olarak "Balıkesir ve Sağlık Turizmi" hakkında Gönen Belediyesi tarafından hazırlanan Gönen Kaplıcaları tanıtım filmi yerli yabancı yatırımcılara izletildi.

Zirvenin 3. gününde yerli ve yabancı yatırımcılar Gönen ilçemize gelerek Ekşidere Dağılıcası ve Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesislerde çeşitli incelemelerde bulundular.

Balcı Mahallemiz 56 ülkeden farklı kültürlere ev sahipliği yaptı.

4. Uluslararası Termal Turizm Zirvesi kapsamında bölgemizde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen 180 yabancı katılımcıya ilçe kaymakamımız Arslan Yurt, Belediye Başkanımız İbrahim Palaz ve Ticaret Odası Başkanımız Ahmet Selvi'ninde katılımlarıyla bölgemize has yemekler ikram edildi.

Kafile daha sonra Ekşidere Dağılıcası tesislerimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.