YAĞINI DÖKME GELECEĞİNİ KİRLETME

Kasım 05, 2019

Gönen Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçede çevrenin korunması, çevre bilincinin arttırılması ve geri dönüşüm çalışmalarına vatandaşların daha aktif hale katılmalarını sağlamak amacıyla merkez mahalle muhtarlıkları ile birlikte Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası başlattı.

İşte kampanyanın öne çıkanları;

"1 Litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre temiz suyun kirlenmesine sebep olmaktadır."

Lavabo ve kanalizasyon borularının tıkanmasına neden olan bitkisel yağları kesinlikle lavaboya dökmeyiniz, kampanya kapsamında Muhtarlıklar ve Belediyemize atık yağ getiren vatandaşlarımıza sokakta yaşayan canlılar için hayvan maması hediye edilecektir.

"Atık Pillerin Geri Kazanım Çalışmaları"

Aynı şekilde toprak ve su kirliliğine sebebiyet vermemek için atık pillerin diğer atıklardan ayrı toplanması için belediyemiz tarafından mahalle muhtarlıklarında, okullarda, marketlerde, elektronik mağazalarında ve camilere bırakılan Atık Pil Toplama kutularında vatandaşlarımızın katkılarıyla biriken piller ekiplerimiz tarafımızdan periyodik olarak toplanmaktadır.

Atıkların kontrolsüz şekilde atıldığında insan sağlığına ve doğaya zarar vermesini önlemek amacıyla hayata geçirilen bu çalışmalar, doğal kaynakların kullanımını azaltarak atık maddelerin yeniden ham madde olarak kullanılmasının sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır.