ÖZLEMLE 81. YIL

Kasım 11, 2019

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Gönen’de de düzenlenen birçok etkinlikte saygı, özlem ve rahmetle anıldı.

İlçemiz Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende saatler 09.05’i gösterdiği anda tüm Türkiye ile birlikte Atamıza saygıya duruldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtına ilçe kaymakamımız Arslan Yurt ve belediye başkanımız İbrahim Palaz tarafından çelenk sunuldu.

Gönen Belediyesi Konferans Salonunda  anma programı kapsamında, ilçe protokolümüz ve vatandaşlarımızın da katılımlarıyla Hacı Şükriye İpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Kalbimizdesin" Mustafa Kemal Atatürk'ü anma şiir ve müzik dinletisinde duygu dolu anlar yaşandı.

Gönen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Öğretmen Evinde organize edilen Atatürk'ün sevdiği yemekler etkinliğine belediye başkanımız İbrahim Palaz ve ilçe kaymakamımız Arslan Yurt birlikte katıldılar. Belediye Başkanımız İbrahim Palaz ve İlçe Kaymakamımız Arslan Yurt etkinliğe katılan asırlık çınar emekli öğretmen Kıymet Gazez ile bir süre sohbet ettiler.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, düzenlenen anma etkinlikleri sonrasında bir değerlendirmede bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla andığını belirten Başkan İbrahim Palaz, “Bugün, ardarda kazandığı zafer ve gerçekleştirdiği devrimlerin sonrasında kurduğu Cumhuriyetle Türk Ulusunun kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 81’inci yıl dönümü. Geçen her günü, onun varlığına duyduğumuz özleme yenisini ekleyerek yaşıyoruz.

Bugün sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de sonsuz katkısı olan, sayısız milletin de “lider” kabul ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa intikal ettiği gün ve bizim de 81 yıllık yasımızın yıl dönümüdür. Bu duygu ve düşüncelerle "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete gidişinin 81. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyor; yükselen Cumhuriyetimizin çatısı altında hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.