Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler

Kasım 27, 2019

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, “Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler” sloganıyla İzmir’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları toplantısında ele alınan yerel yönetimler yasa tasarısı ve kardeş belediyeler konulu oturumlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Palaz toplantıların oldukça verimli geçtiğini, yakın çevreden belediyelerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını bunun da kendilerine yeni ufuklar açtığını söyledi.

CHP genel merkezinin çağrısıyla ikincisi düzenlenen toplantının bundan sonra da 251 belediye başkanı ile belli aralıklarla sürdürüleceğine vurgu yapan Başkan Palaz, “Büyükşehir çalışmalarından örnekleri inceleme fırsatı bulduk. Balıkesir’e ve ilçemize daha yararlı hizmetler gerçekleştirmek için bunlardan faydalanacağız” dedi. Toplantının bir diğer konusu Kardeş Belediyecilik anlamında da verimli bir oturum olduğunu aktaran Başkan Palaz, “Gönen’e bir kardeş belediye kazandırma çabamız var. Bize yararlı olabilecek bir belediyeyi kardeş belediye ilan ederek birbirimize karşılıklı bilgi ve destek sağlamak istiyoruz” dedi. Başkan Palaz röportajda toplantıya ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de Gösterdikleri konukseverlikten dolayı teşekkür etti. “Tecrübelerinden yararlandık” Toplantıda İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanları ile bire bir görüşme fırsatı bulduklarını da aktaran Başkan Palaz, “çalışmalarımızı büyükşehir belediye başkanlarımızla paylaştık. Onların da fikirlerinden yararlandık. Yapacağımız hizmet ve atacağımız adımlarla ilgili olarak kendilerine aktardığımız fikirlerimizin olumlu dönüşleri bizleri memnun etti” dedi.