Başkan Palaz'ın "Öğretmenler Günü" Mesajı

Kasım 27, 2019

Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanının veriliş günü olan 24 Kasım’ı aynı zamanda “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz.

Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

Bu vesileyle; Başta Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aramızdan ayrılmış tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Kutsal görevlerinin bilinciyle eğitime ömrünü adamış geleceğimize yön veren Cumhuriyetimizin genç nesillerini yetiştiren tüm öğretmenlerimizin ve yaşayan asırlık çınarımız değerli hemşehrimiz Kıymet Gazez'inde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.