Gönen Belediyesi hem evleri hem yürekleri ısıttı

Kasım 29, 2019

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Sosyal İşler Müdürlüğü 2019 yılı çalışmalarını içeren bir açıklama yaptı. Yaşam alanı, gıda,  ilaç ve tedavi gibi önemli konularda ulaşılan veriler Gönen Belediyesinin sosyal yönünü pozitif olarak gözler önüne serdi.

Göreve geldiği tarihten itibaren ilçedeki ihtiyaçlı kişilere ulaşılması ve sorunlarının giderilmesi konusunda net talimat veren belediye başkanı İbrahim Palaz’ın hassasiyeti ihtiyaçlı kişilerin yüzlerini güldürüyor. Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri özverili çalışmalarıyla kışa girilen bugünlerde vatandaşın yanında olmayı sürdürüyor. 27 ihtiyaçlı ailenin barınma sorunlarını yaşam konteynırları ya da ev yapım malzemesi desteği ile çözüme kavuşturdu. 12 ailenin maddi zorluklarını da gideren müdürlük, bu yardımların yapılabilirliği konusunda derin bir araştırma sonucu karar veriyor. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan başkan İbrahim Palaz, çalışmalarından dolayı müdürlük personelini kutlarken, sorunu çözüme kavuşan aileler ve kişiler adına duyduğu sevinç ve memnuniyeti dile getirdi.

“İstismar yok”

Başkan Palaz konunun istismar haline getirilmemesi için çok hassas araştırma yaptıklarının da altını çizerek, “Maddi zorluk yaşayan 700 ila 800 arasında değişen kişi ve ailelerimize her ay gıda yardımında bulunuyoruz. Yine bu yıl içinde 170 kişiye tedavileri için ilaç yardımı yaptık. 3 kişinin fizik tedavisini sağladık. Yaşadığımız bu soğuk günlerde evleri ısıtacak 50 sobayı ihtiyaçlı ailelere ulaştırdık” dedi.

Yok yok

Başkan Palaz’ın açıklamasında neredeyse yardım olmayan konu yok gibi. 2019 yılı Kasım ayı itibari ile kanser hastalarının hastanelere ve bakıma muhtaç kişilerin diğer illere gidebilmeleri için 1232 kişiye ulaşım konusunda yardımcı olunmuş. Bunun yanında 11 yeni ailenin nikâhları kıyılmış, 19 yaşlı ve engelli ailenin evleri aylık olarak temizlenmiş, 84 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunulmuş.

Medikal yardımlar engelleri aşıyor

Gönen Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünün en takdir toplayan çalışmaların başında yer alan sağlık konusunda özellikle engellilerin yüzü gülüyor. Medikal yardımlar ele alındığında veriler bunu açıkça ortaya koyuyor. Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları son yılda 83 kişiye hasta karyolası, 38 kişiye havalı yatak, 53 kişiye tekerlekli sandalye, 22 kişiye koltuk değneği ve 14 kişiye dayanmalı yürüteç (Wolker) yardımında bulundu. Müdürlük, cenaze nakil ve defin konusunda da vatandaşın yanında yer alıyor.